Hvordan få din nettbutikk på toppen av google

Google er den suverene søkemotoren på nettet. Nesten 80% av alle søk på nettet går gjennom dem. Din nettbutikk kan være i verdensklasse, men ikke få en eneste kunde fordi ingen ser den. Grunnen er at den blir glemt og gjemt av hundrevis og tusenvis av andre lignende sider. Så hvordan være sikker på at din nettbutikk blir sett?

Her er noen enkle tips som du kan ta i bruk for å øke dine sjanser.

Hastighet

En av de primære kategoriene Google bruker for å bestemme seg om hvilke sider som kommer høyt opp er hvor fort en side laster inn. Hvorfor bryr de seg om det? Det er fordi vi som brukere bryr oss om det. Hvor irriterende er det ikke at en side lastes inn tregt? Google vil ha fornøyde brukere, hastighet er en av de enkleste variablene som enhver bruker kan oppdage og klage på. Eller bare ikke gidde å vente til sida er ferdig med å laste og gå over til neste søkeresultat.

Kvalitet over kvantitet

Vær presis. Både for brukere som søker og for Google sine egne algoritmer, så er det viktig at det som blir søkt etter er det som kommer opp. Ikke prøv å være noe du ikke er og [b]hvert fall ikke[/b] prøv å vanne ut ditt eget innhold for å få mer på sida. Sida må se bra ut og teksten må være leselig og bra skrevet. Om du ikke kan gjøre det på egen hånd, så leie inn profesjonelle skribenter.

Google verdsetter det de kaller “responsive web pages”. Det Google mener er at det er viktig at din nettside kan bli sett og brukt effektivt via PC, nettbrett og mobil. I disse dager kommer det mer og mer trafikk fra forskjellige enheter, til og med klokker begynner å få søkefunksjoner. Dermed må nettsidene som skal høyest opp på google fungere godt på hver av dem.