4 store feller en ny nettbutikk må holde seg unna

Konkurransen er stor og alle ideer er allerede tatt i en form eller annen. Det er i hvert fall slik det føles for tida. Å begynne med nettbutikk kan være en skummel avgjørelse og en slitsom prosess. Men det behøver ikke være like vanskelig som du kanskje skulle tro. Her er noen tips om hvilke feller å unngå samt noen råd om hva du bør huske til din nye nettbutikk.

4 Feller

  • Ei ditt eget “domain”, altså din egen nettside. Det koster litt i året vanligvis, men den som eventuelt eier navnet til nettsiden din kan ødelegge livet for deg. Heldigvis behøver ikke dette bli veldig dyrt, bare husk å få nytt kredittkort med lav rente for din egen sikkerhet når du betaler på nett, om du ikke har det allerede.
  • Bruk en mainstream CMS. Ofte kan du komme ut for webutviklere som har sin egen “mye bedre” CMS. Ikke bit på. WordPress o.l. vil være godt nok og du slipper å komme i en gisselsituasjon hvor den eneste som kan fikse dine problemer eller hjelpe utvide systemet ditt vil være webutvikleren som har sin egen CMS.
  • Ikke lag en egen blogg på en annen side som for eksempel tumblr. Du vil spre målgruppa di ut på to forskjellige plattformer, som fra et søkemotoroptimalisering-perspektiv er en horribel avgjørelse. I tillegg så har du nå to nettsider å håndtere som er veldig ulike, noe som skaper konflikt med ditt image.
  • Finn noen profesjonelle til å skrive innholdet på sida di.

Til syvende og sist så er det [b]ordene på sida di[/b] som bringer kundene inn. Mange benytter seg av webdesignere eller utviklere til å skrive store deler av nettsida si, eller så gjør de det selv. Det kan virke som en god idé der og da for å spare penger, men spar deg selv bryet og fremtidig trøbbel, hyr noen som har gjort dette før.